Goes Transport De Meern

Uit een scala aan oplossingen waaronder conventionele stellingen, inrijstellingen, smalle gangen stellingen, verrijdbare stellingen, satellietstellingen, doorrolstellingen, pushbackstellingen en een volautomatisch magazijn heeft NIEMA conceptkeuzes voorgesteld. 

Verder heeft NIEMA de leveranciersselectie begeleid.

Voor geconditioneerde opslag van fruit voor langere perioden zijn 10 cellen ingericht met inrijstellingen. Ieder van de cellen heeft een capaciteit van ca. 150 palletplaatsen, bestaande uit inrijstellingen 3 hoog en 4 tot 7 pallets diep. Voor inrijstellingen is gekozen omdat dit voor “niet stapelbare pallets” in kleine cellen toch een gunstige opslagdichtheid geeft.

Door een goede beheersing van temperatuur, luchtvochtigheid en ethyleen kan fruit hier voor langere tijd worden opgeslagen.
Voor opslag van grotere partijen zijn meerdere cellen ingericht met ca. 500 palletplaatsen. Deze zijn ingericht met verrijdbare stellingen ca. 30 pallets breed en 3 hoog.

Voor verrijdbare stellingen is gekozen omdat dit een gunstige opslagdichtheid geeft en terwijl toch iedere pallet individueel bereikbaar blijft.

De totale opslagcapaciteit van Goes Transport is nu ca. 11.000 palletplaatsen.

Goes Transport heeft hiermee een belangrijke efficiencyslag gemaakt.